Kangistunut kaakki vai vetreä voittaja 

Jokainen meistä pohtii tulevaisuutta ja yritämme valmistautua siihen. Yritysjohtajalle, joka on vastuussa yrityksen selviytymisestä, tulevaisuus on varmasti vielä suurempi kysymys ja huolen aihe.  

Tulevaisuus on aina epävarma eikä meillä voi olla täydellistä kuvaa siitä, mitä se tuo tullessaan, silti päätöksiä on tehtävä tänään tulevaisuus mielessä.  

Miten johtaja pysyy vauhdissa mukana ja valveutuneena? Mistä usein yksinäinen toimen haltija ammentaa ajan tasaisen tiedon tarpeisiinsa? 

Johtaja seuraa tapahtumia maailmassa, yhteiskunnassa, omalla alallaan ja yrityksessään. Lähiympäristönsä, hyvien työntekijöiden ja erilaisten ostettujen palveluiden avulla on täysin mahdollista ja oikeastaan aivan välttämätöntä pysyä kärryillä siitä, mitä tapahtuu ulkomaailmassa.  

Vähemmälle huomiolle jää usein johtajan sisäinen maailma, eli oma hyvinvointi, vaikka se on ratkaiseva menestystekijä hyvässä johtamisessa. Tulevaisuus ja sen tuoma epävarmuus, vaikuttaa meihin henkisesti ja fyysisesti. Huoli, stressi, epävarmuus ja jatkuva valmius ennakoimattomiin tapahtumiin, vastoinkäymisiin kuormittavat mieltämme ja tuntuvat ikävästi kehossamme.  

Miltä tulevaisuus näyttää sinun sisäisessä maailmassasi – ajatuksissasi ja kehossasi? Oletko varautunut tulevaisuuteen, oletko tehnyt kaikkesi oman kestävän kehityksesi eteen? Muista pysyä notkeana, kasvavana ja vahvana kokonaisvaltaisesti varpaista päähän asti.

6.2.2024 – Liselotte Labbas, Anne Lahtinen ja Jaakko Norilo