Korkealaatuisen suorahaun kultainen leikkaus

Alussa olivat yritys, tarve ja NSC Norilon väki. Lopussa olivat menestyvä yritys ja joukko tyytyväisiä ihmisiä, mutta mitä siinä välissä oikein tapahtui?

Suorahakurekrytointi (headhunting, executive search) on taitolaji, jossa ihminen on keskiössä. Me etsimme ehdokkaita johdon ja asiantuntijoiden avoimiin työtehtäviin ilman, että siitä ilmoitetaan julkisesti.

Lähdemme liikkeelle asiakkaasta ja asiakkaan tarpeesta. Millainen tarve on nyt ja tulevaisuudessa? Millainen henkilö sopisi vastaamaan tarpeeseen, millaisilla taidoilla, kokemuksilla, luonteenpiirteillä, kyvyillä ja asenteilla hänen tulisi olla varustautunut?

Haluamme luoda alusta asti luottamuksellisen suorahakuprosessin, jossa sekä asiakas että rekrytointikandidaatti, tuntevat asiaansa käsiteltävän luottamuksellisesti ja voivat myös luottaa siihen, että prosessi etenee sovitun mukaisesti.

Ensin laadimme tutkimusstrategian: määrittelemme mitä toimialoja, millaisia yrityksiä ja minkä positioiden haltijoita alamme systemaattisesti käydä läpi. Tutkimus on välillä salapoliisityötä, jossa hyvä yritysmaailman tuntemus ja pitkä kokemus auttavat.

Haastattelemme ensin kandidaatit perusteellisesti ilman toimeksiantajan läsnäoloa, tasavertaisessa asetelmassa. Haastatelluista henkilöistä esittelemme asiakkaalle muutaman, yleensä 4-6, määritellyt vaatimukset parhaiten täyttävää, mielellään hieman erilaista kandidaattia. Asiakas haastattelee heitä ja valitsee finalistit.

Valikoidut kandidaatit käyvät sen jälkeen läpi ammattimaisen soveltuvuusarvion, johon kuuluu kompetenssi ja psykososiaaliset arviot. Arviot ovat nopea ja luotettava apu ennustamaan miten hakija suoriutuu tulevassa tehtävässä ja miten hän toimii kyseisessä organisaatiossa.

Suorahaku ei ole mitään salamyhkäistä toimintaa, vaan hyvin systemaattista ja pitkäjänteistä työtä. Laatu on meille kunnia-asia ja siksi lupaamme

  • luoda luottamuksellisen ilmapiirin
  • perehtyä asiakkaan tilanteeseen perusteellisesti sekä määritellä yhteisymmärryksessä tavoiteprofiilin
  • tehdä laajan ja systemaattisen toimiala- ja henkilötutkimuksen
  • haastatella kandidaatit syvällisesti ja kohdella kaikkia kandidaatteja tasavertaisesti
  • suorittaa neutraalin soveltuvuusarvion tavoiteprofiiliin
  • takuumme mukaisesti seurata valitun henkilön menestymistä tehtävässä

Autamme sekä kandidaattia että asiakasta tekemään oikean valinnan. Korkealaatuisen suorahaun kultainen leikkaus löytyy, kun yrityksen odotukset sekä laajempi tarve ja kandidaatin kyvyt, osaaminen sekä motivaatio kohtaavat.

13.3.2024 NSC Norilo-tiimi / Liselotte Labbas, Anne Lahtinen ja Jaakko Norilo